Pàgines

dilluns, 27 de novembre del 2017

IMPACTEM

1. A casa meva es recicla sempre. Quan hi ha alguna cosa de vidre per llençar ho posem a part i després ho recollim amb una bossa i ho llencem al contenidor verd. El que més reciclem és el plàstic ja que cada vegada que necessitem llençar un envàs o alguna cosa de plàstic ho llençem amb una bossa al costat de la dels residus. Nosaltres reciclem per donar el nostre gra de sorra per millorar el medi ambient.

2. Els taps de plàstic de les ampolles contenen unes mol·lècules que es diuen polímer, que són fàcils de reciclar i és menys tòxiques. Recollint taps d'ampolles les associacions recapten diners per a causes benèfiques. Els taps són un plàstic més fàcil de treballar, més energètics i més fàcil de recollir. Per exemple si fem una foguera d'ampolles ens escalfarem, però si fem una foguera amb taps de plàstic ens escalfarem encara més ja que són més energètics.

3. Moltes vegades la gent tira residus al terra i no tenen la conciencia que aquell residu no desapareixerà un dia per l'altre. Qui no s'ha trobat una botella de vidre al bosc o al carrer? Doncs aquesta ampolla de vidre que algú ha tirat al terra tardarà un temps infinit a degradar-se. La gent es pensa que una ampolla de plàstic o que una llauna d'alumini tarden a degradar-se dos o tres mesos, doncs no és veritat, poden arribar a arribar a degradar-se quan ja tenen 200 o 400 anys. També és el cas de una burilla de cigarret o una bossa de plàstic que tarden a degradar-se entre 10 i 20 anys. En conclusió les persones no som constants de com tratem al nostre planeta.

4. La llima d'ungles.
Com la llima d'ungles no es pot reciclar ni aprofitar de cap altra manera, la tenim que llençar a la fracció de resta. Però el procés no s'acaba aquí, després de llençar-la al contenidor correcte va a la planta de tractament que allà tot el que no és aprofitable té untractament de disposició final ja sigui la incineradora o dipòsit controlat. A la incinedadora es fa una combustió on s'eliminen tots els residus, on allà es genera electricitat amb l'escalfor que la combustió fa moure unes turbines. Després la resta s'apila i es tapa amb sorra, es recupera per a l'ús públic o espai verd.

5. Sí que l'havia vist a la televisió. L'anunci té molta raó, ja que a tothom ens preocupa el nostre futur, però no ens donem compte que no només serem nosaltres qui visquem en aquest planeta, i que per això l'hem de cuidar.

6.Un got de vidre o el vidre d'una finestra no són envasos. És millor que els portis a una deixalleria o en el cas del got de vidre també el pots llençar-lo a la fracció resta. 
A la fracció d'envasos lleugers només poden anar envasos de plàstic. Una joguina de plàstic o un penja-robes de plàstic no són envasos i per això s'ha de reciclar als punts verds o deixalleries que habitualment tenen contenidors específics.

7. M'ha semblat una idea incrible. Si tots fessim servir aquest invent podriem fer una millora molt important al nostre planeta. No había sentit mai a parla d'ella i penso que si es fa conèixer hi hauria molta gent utilitzant-lo. 

8. Penso que tots fem accions que impacten a la terra, com anar amb cotxe, utilitzar paper d'alumini, no reutilitzar les coses. Jo des de que vam començar el curs he anat amb autobús i així no contaminar tant el planeta i posar el meu gra de sorra a cuidar el mediambient.

1 comentari:

  1. Hola Aina! He gaudit molt amb el teu escrit i malgrat contenir reflexió, encara veig els punts que anuncien les preguntes. Aquests no haurien d'estar i el text hauria d'estar més cohesionat. Espero llegir la segona versió durant el procés de correcció. (8)

    ResponElimina